Blogger news

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση ποδιών


Περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε μεταμόσχευση ποδιών


Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο νοσοκομείο της Βαλένθια. Τα πρώτα του βήματα μέσα στην πισίνα του νοσοκομείου Λα Φε στη Βαλένθια έκανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση ποδιών.
 Ο ασθενής, το όνομα του οποίου δεν…… έχει δοθεί στη δημοσιότητα, υποβλήθηκε στην πρωτοποριακή επέμβαση στις….. 10 Ιουλίου του 2011.
Το χειρουργείο διήρκεσε 14 ώρες και σε αυτό συμμετείχε ομάδα 50 κορυφαίων γιατρών, που με υπομονή ένωσε όλα τα νεύρα και τα οστά των δύο ποδιών του ασθενή. Το γεγονός ότι ο νεαρός ενήλικας κατάφερε να κάνει μερικά βήματα μέσα στο νερό επιβεβαιώνει ότι η επέμβαση ήταν επιτυχημένη. Ο νεαρός έχασε τα δυο του πόδια σε ατύχημα.
Αρχικά, οι γιατροί προσπάθησαν να τοποθετήσουν προσθετικά πόδια, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό γιατί δεν υπήρχε αρκετός ιστός για να κρατηθούν στη θέση τους.



 Ο Δρ. Πέντρο Καβάδας – Ροντρίγκεζ, ένας από τους κορυφαίους γιατρούς στον τομέα της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής και μέλος της ομάδας των χειρουργών, αναφέρει: «ο ασθενής πηγαίνει πολύ καλά και δεν έχει εμφανίσει σημαντικές επιπλοκές. Θα χρειαστεί, όμως, να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να καταφέρει να περπατήσει χωρίς καμία βοήθεια».


 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δρ Καβάδας – Ροντρίγκεζ πραγματοποιεί μια τόσο πρωτοποριακή επέμβαση. Το 2009 κατέκτησε παγκόσμια πρωτιά, μετά τη μεταμόσχευση προσώπου σε έναν 43χρονο άνδρα. Τρία χρόνια νωρίτερα είχε μεταμοσχεύσει δύο χέρια στην Κολομβιανή Άλμπα Λούτσιο. Τον Νοέμβριο του 2008 επανασύνδεσε το πόδι ενός 20χρονου άνδρα, εγχείρημα μετά το οποίο ο ισπανικός Τύπος τον ονόμασε «Δρα Θαύμα»


Πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...