Blogger news

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

10 πιο όμορφα φαράγγια στον κόσμο!

Antelope Canyon
10 πιο όμορφα φαράγγια στον κόσμο!
Η φύση είναι υπεύθυνη για ένα από τα πιο όμορφα και παράξενα φαινόμενα του κόσμου μας,τη δημιουργία των φαραγγιών συνήθως σε περιοχές με λίγο νερό λόγω της φυσικής διάβρωσης στο πέρας του χρόνου. Παρακάτω βρίσκονται τα 10 πιο όμορφα φαράγγια στον κόσμο. 


 1. Grand Canyon :
Στην Αριζόνα της Αμερικής,το Grand Canyon θεωρείται ένα από τα θαύματα του σημερινού κόσμου, καλύπτοντας μια απόσταση 227 μιλίων,με βάθος ενός μιλίου και μήκος περί των 18 .
Grand Canyon








2.Antelope Canyon: 
Το φαράγγι αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στην Αμερική, καθώς χιλιάδες επισκέπτες, πηγαίνουν στο φαράγγι αυτό, το οποίο βρίσκεται στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας, όντας μέσα στην γη της φυλής των Navajo.


Antelope Canyon




3.Colca Canyon: Το φαράγγι αυτό βρίσκεται στην Arequipa, νότια στο Περού, έχοντας βάθος περίπου 4,160 μέτρων, κάνοντας την κυβέρνηση του Περού να δηλώνει, πως είναι το βαθύτερο στον κόσμο.


Colca Canyon






4.Bryce canyon:
Το φαράγγι αυτό βρίσκεται στην Γιούτα της Αμερικής και ξεχωρίζει για τα μοναδικά σχήματα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από τον αέρα και τον πάγο.
Bryce Canyon National Park
File:USA 10654 Bryce Canyon Luca Galuzzi 2007.jpg



5. Waimea Canyon: 
Βρίσκεται στη Χαβάη και καλύπτει απόσταση περί των 16 χιλιομέτρων και βάθος 900 μέτρα και θεωρείται καταπληκτικό για πεζοπορία.
Waimea Canyon


6. Wulingyuan Canyon:
Βρίσκεται στην περιοχή Χούναν στην Κίνα και θεωρείται από το 1992 περιοχή παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την Unesco. Στο φαράγγι έχουν σχηματιστεί 3100 φυσικές στήλες, από τις οποίες κάποιες φτάνουν στα 2600 πόδια.


Wulingyuan Canyon



7. Fish River Canyon:
Το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι στον κόσμο βρίσκεται νότια της Ναμίμπια και καλύπτει απόσταση 160 χιλιομέτρων!
Fish River Canyon

8. Kings Canyon :
Βρίσκεται στην Καλιφόρνια της Αμερικής και φιλοξενεί πάνω από 260 είδη ζώων.
Kings Canyon

9. Blyde River Canyon:
Βρίσκεται στην Μπουμαλάγμα, στην Νότια Αφρική και έχει βάθος περίπου 700 μέτρα.
Blyde River Canyon


 

10. Copper Canyon:
Το φαράγγι αυτό, βρίσκεται στο Μεξικό και ουσιαστικά αποτελείται από 6 διαφορετικά φαράγγια, τα οποία ενώνονται δημιουργώντας, αυτό το αποτέλεσμα.




Copper Canyon

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...