Blogger news

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Γιατί o Batman είναι τόσο αγαπητός υπερήρωας;

Γιατί o Batman είναι τόσο αγαπητός;

Ο batman, τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει όλο και περισσότερους πιστούς φαν όσων αφορά τις ταινίες, τα comic και τα παιδικά, για αυτό ίσως να φταίει η πολύ γοητευτική απόδοση του Nolan, στις πιο πρόσφατες ταινίες. Η πιο λογική απάντηση είναι απλά, ότι ο Batman είναι τρομερός. Είναι, όπως λέει και ένας από τους δημιουργούς του, ο Grant Morrison, είναι ο απόλυτος άνθρωπος, καθώς χωρίς να έχει καμία υπερδύναμη(εκτός από τα αναρίθμητα πλούτη του Bruce Wayne)με μόνο στόχο του να κάνει τον εαυτό του την λύση κάθε προβλήματος, όσο δύσκολη και εάν είναι η κατάσταση.

 Ακόμα ο Batman τις περισσότερες των περιπτώσεων μάχεται με ανθρώπους, με φυσικές δυνάμεις και σπάνια ενδιαφέρεται για την μεταφυσική δραστηριότητα, αλλά όταν αναγκάζεται ανταπεξέρχεται απόλυτα στις ανάγκες της κατάστασης, όπως στο Comic: Batman Gothic. Είναι πάνω από όλα ένας ήρωας του κόσμου της D.C  , οπότε είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις.





Εκεί, όμως, όπου φαίνεται η πραγματική γοητεία του ήρωα είναι η τρελά, η οποία κρύβεται μέσα του και είναι ουσιαστικά το στοιχείο, το οποίο ελκύει  τους αντιπάλους του. Ο Joker, o Twoface, πιγκουίνος και ο Βane, όλοι βλέπουν την τρέλα στην θετική της πλευρά, όπως το έργο Batman in Arkham, όπου ο ήρωας μας, αφήνει στο τέλος τους εχθρούς του ελεύθερους  από συμπόνια; ή επειδή έβλεπε τον εαυτό του σε αυτούς;





Ο Batman δεν είναι ο συνηθισμένος ήρωας, όπου πρέπει να συνδράμει γιατί απλά μπορεί (βλέπε Superman), αλλά  γιατί είναι υποχρεωμένος από την μοίρα ή από την ίδια την ψυχή του και μόνο όταν καταρρέει εσωτερικά χάνει ο κόσμος τον σωτήρα του. Αυτό φαίνεται περισσότερο στον άλλο εαυτό του από έναν άλλο πλανήτη, μια διακωμωδημένη εκδοχή του ήρωα στο Comic:Batman R.I.P, όπου βλέποντας την διαφορετική εκδοχή του τρελαίνεται,
File:Zurenarrh.jpg


Ας το παραδεχτούμε ο Bruce Wayne είναι ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, το οποίο δεν καταλαβαίνει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται μέχρι και την στιγμή, όπου  ο Carmine Falcone, λέει στον νεαρό Bruce ''επειδή πυροβολήθηκαν οι γονείς σου  πιστεύεις ότι ξέρεις την άσχημη πλευρά της ζωής, αλλά δεν είναι έτσι.Δεν έχεις ακόμα γευτεί την απόγνωση '' και τότε γεννήθηκε ο Batman. (στην ταινία Batman: Begins) . Από τότε ο Bruce Wayne δεν υπάρχει πια, έχει χαθεί μόνο η αποστολή του και ο σκοπός του, η εκδίκηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...