Blogger news

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

J. R. R. Tolkien-HOBBIT


Πριν ακριβώς απο μια δεκαετία όλοι τρέξαμε γεμίζοντας τις αίθουσες του σινεμά για να δούμε την πρώτη ταινία του άρχοντα των δακτυλιδιών.
Χωρίς καμία αμφιβολία μείναμε όλοι ικανοποιημένοι και εντυπωσιασμένοι απο την πλοκή,τα εφέ και απο τους ήρωες που πρωταγωνιστούσαν (Βίγκο Μόρτεσσεν, Ορλάντο Μπλούμ, Τζον Ρυες Νταιβις, Ελιγαχ Γούντ-Άραγκορν, Λέγκολας, Γκίμλι, Φρόντο αντίστοιχα). Ο peter Jackosn έκανε θαυμάσια σκηνοθετική δουλειά και τα όσκαρ και οι χρυσές σφαίρες έπεσαν βροχήΑκολούθησαν τα έπομενα δυο έργα για να κλείσει ο κύκλος της τριλογίας με εντυπωσιακό τρόπο. Κανείς όμως δεν χόρτασε απο την ιστορία Όλοι οι λάτρες της ταινίας ανεξαιρέτως θέλαν να υπάρχει και συνέχεια. Προς τέρψη αυτών έρχεται το ΗΟΒΒΙΤ ένα «prequel» του Άρχοντα των δαχτυλιδιών. Η ταινια μας γυρνάει πίσω στον χρόνο στο ταξίδι του Μπίλμπο Μπάγκινς, ο οποίος ξεκινά μια επική αποστολή, προκειμένου να απελευθερωθεί το χαμένο βασίλειο των Νάνων, Έρεμπορ, το οποίο έχει κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό ο δράκος Σμάουγκ. Ο Γκάνταλφ ο Γκρίζος θα τον προσεγγίσει αιφνίδια και χάρη σε αυτόν, ο Μπίλμπο θα ενώσει τις δυνάμεις του με μια ομάδα 13 νάνων, με επικεφαλής τον θρυλικό πολεμιστή Θόριν Δρύασπις.

TRAILER






Το έργο κατα βάσει το οφείλουμε στον Τόλκιν. Ο Τόλκιν Τζ। Ρ.Ρ. γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1892 στο Μπλόεμφοντέιν της Νότιας Αφρικής, Στις αρχές του 185, γύρισε με τη μητέρα του στην Αγγλία. Μετά το θάνατο του η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Σέαρχολ, κοντά στο Μπέρμινγχαμ. Η μητέρα του πέθανε το 1904, αφήνοντας τη φροντίδα των παιδιών σ’ έναν ιερέα. Στο γλωσσικό του ταλέντο και αργότερα άρχισε να επινοεί δικές του γλώσσες. Ο Ρόναλντ σπούδασε στην Οξφόρδη και κατατάχτηκε ως υπολοχαγός στο στρατό, αφού παντρεύτηκε την παλιά του αγάπη Έντιθ Μπράπ. Τα μεταπολεμικά χρόνια τα αφιέρωσε στη δουλειά του ως καθηγητής της αγγλοσαξωνικής στην Οξφόρδη, όπου σύντομα διακρίθηκε ως ένας από τους εκλεκτότερους φιλολόγους στον κόσμο. Είχε ήδη αρχίσει να γράφει τον μεγάλο κύκλο των μύθων και θρύλων, οι οποίοι μελλοντικά αποτέλεσαν το ΣΙΛΜΑΡΙΛΛΙΟΝ. Με την Έντιθ έκαναν τέσσερα παιδιά και σ’ αυτά διηγήθηκε για πρώτη φορά την ιστορία του ΧΟΜΠΙΤ, που εκδόθηκε το 1937. Είχε τόση επιτυχία, που ο εκδότης, αμέσως του ζήτησε τη συνέχεια, αλλά μόλις το 1954 εκδόθηκε ο πρώτος τόμος του ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ, που έγινε πολύ γρήγορα επιτυχία. Ο Τόλκιν πέθανε στην Οξφόρδη στις 2 Σεπτεμβρίου 1973. αφησε πλήθος ανέκδοτων γραπτών, όπως οι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, που εκδόθηκαν πρόσφατα, το 1998, με επιμέλεια του γιου του Κρίστοφερ, καθώς παραμύθια και δοκίμια.






ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG για την ταινία
http://thehobbitblog.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...