Blogger news

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ταΐλάνδη: Πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου


Η απίστευτη ιστορία μίας ομάδας από το ψαροχώρι Πανγιέ στην Ταϊλάνδη που κατάφερε από το μηδέν να κατακτήσει τη χώρα! Η υπέρμετρη θέληση και δίψα για διάκριση.
Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωπος ξεπερνά τα όρια και τις αντοχές του προκειμένου να ικανοποιήσει το υπερτροφικό του "εγώ".


Η πραγματοποίηση ενός μεγαλεπήβολου στόχου προϊόν σωματικής αλλά και ψυχολογικής καταπόνησης για να ευοδωθεί περνά από χίλια κύματα.


Μία παρέα πιτσιρικάδων ενέπνευσαν με το πείσμα τους ένα κινηματογραφικό συνεργείο, προκειμένου να κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο την εκπληκτική πορεία τους προς την δόξα και την καταξίωση μέσω ενός μικρού μήκους φιλμ.


Το πεντάλεπτο video που παραπέμπει σε ταινία αθλητικού περιεχομένου του Χόλιγουντ μεταφέρει την ιστορία μίας παρέας λιλιπούτειων ποδοσφαιρόφιλων που κατάφεραν το 1986 να κηρύξουν τη δική τους επανάσταση.


Το Κοχ Πανγιέ ένα μικρό χωριό στην νότια Ταϊλάνδη εξ ολοκλήρου χτισμένο πάνω από το νερό σε ξυλοπόδαρα και σχεδίες. Την εποχή εκείνη το ποδόσφαιρο ήταν άγνωστη λέξη για τους κατοίκους της περιοχής .





Άλλωστε δεν υπήρχε χερσαία έκταση προκειμένου να ανεγερθούν οι κατάλληλες υποδομές για ποδόσφαιρο. Δίχως σπιθαμή εδάφους και παρά την αμφισβήτηση από τους χωρικούς οι νεαροί κάτοικοι του χωριού πέτυχαν κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο.


Αρχικά δημιούργησαν ένα πλωτό γήπεδο από σανίδες καταμεσής του ωκεανού όμως δεν αρκέστηκαν στην κατασκευή του. Με απαράμιλλο πάθος και άοκνη προσπάθεια κατάφεραν να αναπτύξουν ποδοσφαιρικές ικανότητες που θα ζήλευαν συνομήλικοι τους σε άλλα μέρη της υφηλίου.



Μία αναπάντεχη αγγελία έφερε την ομάδα να λαμβάνει μέρος σε τουρνουά. Έχοντας πλέον την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας απέκτησαν τις δικές τους φανέλες. Από τη στιγμή που είχαν διαβεί τον Ρουβικώνα η διάκριση πλέον ήταν θέμα χρόνου.





Το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί ωδή στην πίστη των ικανοτήτων των ανθρώπων και η διάρκεια του φαντάζει αρκετή για να αναθεωρήσει τον τρόπο σκέψης εκείνων που θεωρούν πως είναι αδύνατο να εξελίξεις το ταλέντο σου υπό αντίξοες συνθήκες.


Σήμερα η Πανγιέ FC θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες της Νότιας Ταϊλάνδης, έχοντας κατακτήσει αξιοσημείωτους τίτλους σε επίπεδο Νέων τα τελευταία χρόνια.





Στο ντοκιμαντέρ τον ρόλο των ηθοποιών διαδραματίζουν παιδιά που κατοικούν στην περιοχή. "Θέλαμε να γυρίσουμε ένα φιλμ όπου θα μπορεί να παρακολουθήσει ο κόσμος. Για να δείχνει αυθεντικό επιλέξαμε ντόπιους.


Πιστεύαμε πως η ιστορία θα ήταν πιο ρεαλιστική εάν βασιζόμασταν στις μαρτυρίες αλλά και στις ιστορίες των ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα" τόνισε ο σκηνοθέτης, Μάθιου Ντιβάιν.


Δείτε εδώ το εξαιρετικό video



TMB Panyee FC short film [www.keepvid.com] από pklora7



Making Of about Panyee Movie (Thailand vilage... από pklora7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...